Novi Sad
03.03.2012.
12:31 > 13:31
Niz performansa protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Ogledala – Centra za inicijative u kulturi i umetničke grupa Baza uz podršku Društvenog centra Novi Sad, održava se do 9. marta na više lokacija u Novom Sadu.
  • ema

    06.03.2012 20:16
    anonimusu pogledaj izvestaje
    prvo odakle vam pravo da insistirate da neka zena bude majka????? to je izbor! drugo, porodica je odavno u izumiranju i stvaraju se drugacije zajednice koje se zasnivaju na povrenju, saradljivosti, nenasilju, toleranciji i razumevanju da su sva deca zajednicka briga! feministkinje nisu nikakve "neostavrene" osobe, nego su veoma ostvarene i osvesene drustvenog polozaja zena na koji ukazuju. a zenama u srbiji i sire, uopste nije lako. nemaju posla, rade neplacene poslove, uostalom anonimus ukucaj samo diskriminacija zena na guglu i suoci se sa cinjenicama
  • 05.03.2012 08:20
    Treba zastiti one zene koje kriju masnice po telu, i trpe gora zlostavljanja i od fizickog bola. A zbog osvete ili sto nemaju gde posle cute i kriju to. I deca su veliki razlog sto ostaju tu gde su. Drzava treba da im maximalno pomogde i otvori im oci, moraju i same da se suprostave , od cutanjaa i glume idealne porodice nemaju nista... a drzava da im pruzi ruku spasa i obezbedi oazu mira.
  • -

    03.03.2012 14:10
    -
    prethodni performans je doneo semafor.
    sta ce doneti ovi performansi?
  • Neko voli ovakve neko onakve

    02.03.2012 14:54
    Ali niko nema prava da ponižava ŽENU!
    Svako ima prava da voli šta hoće ali niko nema prava da to drugo biće kažnjava i ponižava samo zato što je to drugo biće drugačije. Po anonimusu treba tući žene koje se bore za svoja prava, Anonomus, danas i pas ima svoje pravo!Romi imaju svoje pravo ravnopravnosti i tako u nedogled ali zapamti niko nema pravo da drugoga ponižava, vređa to se zove NASILJE!
  • Za Anonimus

    02.03.2012 14:28
    Vremana se menjaju
    Vremana se menjaju i to je normalno stanje sociološko psihološkog društva, život je dinamičan, jedino se nemenja stanje na groblju tamo je uvek sve isto. Danas žene nisu feministkinje već se muče, prihvatile su ulogu majke, uspešne u karijeri, zarađuju kao muškarci, postale su žene borci pa otuda i to stanje samosvesnosti i jačine te se ne libe da obuku džins i kratku suknju, nije bitno kako se upakuje bitno je šta ima u glavi.Starija generacija žena je živela u senci muža, nikad fakultet nije završila, samo je bila domaćica i sada je toliko isfrustrirana na ovu hiper fleksibilnu žensku populaciju tako da jedino što ume to je da guta sedative, isfrustrirana sedi kući , debela i pljuje mlade uspešne i lepe žene, a muškarci su postali nežniji samim tim što su žene postale jače, borbenije. Pa ako čitate duhovne knjige videćete da su u hrišćanskom narodu svetice sve žene koje su radile kao muškarci, bile su i majke, takva nam je vera ;) Znači ova predhodna generacija nimalo nije bila bogolika koliko se predstavlja i to što se neko oblači u tamne boje zakopčan do grla negovori o itelektu koliko karakter...pa slušam takve ženturače svaki dan , najedu se sedativa pa pljuju mlade lepe devojke, našta to liči po čemu je ona skromna kada se ponaša sram od silnih godina DA IH BUDE, OBUČENA DO GRLA ,A NA USTA GREH IZLAZI-VREĐA I PONIŽAVA.
  • Za Anonimusa

    02.03.2012 14:18
    Socijalno društveno je itekako pitanje
    Socijalno društveno je itekako pitanje SVEKRVA u našem narodu, to je žena koja neželi da radi, ne želi da čuva unuke ali zato želi da se svi o njoj brinu po mogućstvu materijano, a ona da se pita za sve, te iz tog karaktera proizilaze veliki problemi u porodicama koje su svetinje među svežim bračnim parom koji jedva krpi kraj sa krajem, radi po ceo dan i najmanje im je bitno da im se jedna danguba meša u stvari u koje se nerazume, a to je kako zaraditi novac. Anonimus ako nisi žena nećeš to nikada razumeti jer si vezan za majčinu suknju na onovu tvog izloženog stava protiv današnje obrazovane mlade i veoma lepe žene koja itekako zna da se puši od rad.Danas i neodgovornim roditeljima oduzimaju decu, pa što nebi neodgovornu svekrvu strpali tamo gde joj je mesto, na lečenje.
  • 02.03.2012 08:27
    Šteta što te preformanse neće gledati oni kojima su (između ostalih) namenjeni-nasilnici- jer ne žele da vide sebe i svoj čin iz drugog ugla.
  • 01.03.2012 11:55
    nezasticena zena od svekrve
    ovo Vase je duboko licno pitanje a ne sistemsko i drustveno (odnos sa svekrvom) ali ljubav se sastoji i od kolicine trpljivosti, Lako je optuzivati druge - treba zaviriti u sebe samnog/u..porodica je funkcionisala kako je funkcionisala, sada se sve rusi a niko ne zna sta i kako da izgradi...osim onih zlih terminatora kojima su svi van institucije porodice laksi plen..Uzivaj, zeli, trazi sad ovde, odmah i sve...to je ono sto svi promovisu a to je jednostavno propast jer kratko receno opstaju oni koji vrse svoju duznost a ne svoju volju. PS niko nam nije garantovao lakoce i lepote u ovom zivotu...ko to ne shvati nema sanse da opstane bez konzumacije farmako-narko proizvoda.
  • Nezaštićena žena

    01.03.2012 08:29
    Svaka čast na ovoj akciji
    Žene u našim sredinama trpe mnoge torture psihičkog zlostavljanja, počevši od uvek iskopleksirane svekrve, zaove...od porodice pa sve do radnog mesta, to se generacijama unazad prenosi u našoj sredini. Zalažimo se za zakon protiv svakog vida psihičkog zlostavljanja u našoj sredini, porodici i promenimo više tu našu nenormalnu nazadnu kulturu svesti agresora. Svekrve treba krivično da odgovaraju za rasturanje braka i mučno laganje svojim sinovima o mladim i lepim snajama, zato se brakovi raspadaju.Sve te matore su bile promiskuitetne, a sada pod stare dane glume device...
  • vinko

    29.02.2012 15:06
    raduje me
    raduje me sto vidim da nisu svi skroz apaticni. svaka cast za inicijativu. ovakve stvari odrzavaju ovaj grad.
  • 28.02.2012 10:06
    poslusnost i podredjenost nije isto
    Poslusnost je najveca moguca kategorija ili socijalna, duhovna.. naravno ako se podrazumevaju kvaliteti osobe, sistema.. prema kojoj se ona ispoljava..ali kada se jednom nekom obavezete onda se ti kvaliteti ne preispituju na svakoj slabosti i iskusenju nego ljubav i neuslovljenost iznose svaku zajednicku krizu...dvoje postaje jedno...malo idealisticki zvuci ali jedino tako opstaje. Sve ostalo prerasta u osiljenost, oholost koja kasnije prelazi u razne patologije..Poslusnost nije podredjenost jer vlada onaj koji sluzi drugima...ali sve su slike iskrivljene tako da je prava istina totalno skrivena...Sluzite pa cete zagospodariti, probajte zaista je tako.
  • 27.02.2012 21:48
    @Anonimus
    Borba protiv nasilja nad zenama ne moze se nikako poistovetiti sa rusenjem tradicionalnih brakova, zajednica i kako god... Osim ako ti pod tradicionalnom zajednicom ne podrazumevas upravo da je zena u podredjenom polozaju da slusa sta joj muz prica, a ako popije po koju da mu izigrava vrecu za boks? Ne znam da li si primetio zene koje cuvaju tu vrednu tradiciju danas o kojoj ti pricas (udaju se i sede kod kuce, radjaju decu i ne rade jer im to nije potrebno) jesu pinka mame sa svojom frustiranom pink decicom, navodno samoostvarene zato sto su majke. I znas sta, tradicionalni brak je uvek bio temelj partrijhata u kojem je jedna strana (zena) bila podredjena i nize bice kojem je druga strana (muskarac) upravljala. Dabogdan nam onda sve zene bile "neostvarene, muskobanjaste" sa glasnim ne, protiv svega navedenog!
  • 27.02.2012 17:11
    neko me ne zeli pa sam borac za zenska prava
    nasilje nad zenama??? da to nije zaobilazan nacin da se zapravo uniste oni zadnji oslonci ovog drustva - familije koje tradicionalno funkcionisu a u kojima zene ne nose dzins iznad kojeg se vidi gola straznjica, deca nisu u navijackim grupama i pink nije pozeljan mediji u kuci...uostalom najvece zagovornice feminizma i ovih "zastita zena" jesu one koje se nikad nisu ostvarili ni kao zene ni kao majke pa svoju frustraciju lece ovakvim glupostima...zene su postale strasno ohole, agresivne nezenstvene a muskarci isfeminizirani...boze sacuvaj svih zala pa i ovih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna